Az építőipar legeslegfontosabb gépe a betonkeverő. Anno még a feltalálása előtt, kézzel a lapát segítségével tudtak betont készíteni, a három fő hozzávaló segítségével ami a cement, a sóder és a víz. Nem is kérdés, mennyire meg tudja könnyíteni az ember dolgát egy ilyen gép.

Jellemzők

  • Paraméterek: A betonkeverők típustól függően többféle, kisebb és nagyobb méretben is megtalálhatóak.
  • Keverődob kapacitás: Literben meghatározott mennyiséget jelent. A betonkeverő gépek dobjának a kapacitása típusonként eltérő nagyságú. A dobtérfogat megadásánál kétféle mennyiség kerül feltüntetésre. Az egyik az adagolható alapanyag mennyiséget, míg a másik a kész beton mennyiséget jelöli.
  • Dobfordulat: A fordulatszám megadja, hogy egységnyi idő alatt hány fordulatot tesz meg a keverődob. Ez rendszerint 1 percnyi időt jelent.
  • Dobforgatás: Hajtómű segítségével könnyedén, nagyobb erő kifejtése nélkül lehetséges. Esetenként tekerő karral történik a művelet.
  • Járómű: A forgódobos betonkeverők rendszerint kerekekkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy munkagép könnyen mozgatható legyen, így egyszerűen áthelyezhető egyik helyről a másikra.
  • Etető: A keverőgép egyik alkotó eleme, amely kettős funkcióval rendelkezik: egyrészt a beton előállításához szükséges alapanyagokat a keverődobban gyűjti össze, másrészt a kész, homogén masszát a megfelelő helyre juttatja.

 

A BPGÉP-nél megtalálhat egy SCEPPAH MIX160 nevű betonkeverőt, ami már jócskán a komolyabb gépek családjába tartozik. Bérlése csupán 5000 forint egy teljes napra, a karbantartását, szállítását a BPGÉP biztosítja. Típusa elektromos, teljesítménye 650W, míg űrtartalma eléri a 160 litert.

Ha kisebb-nagyobb munkálatokhoz szüksége lenne egy megbízható betonkeverőre egy hasonlóan megbízható csapattól, keressen meg minket!
https://www.bpgep.hu/gepkolcsonzes/betonkevero-160l-berles/