A testépítés rendkívül kényes téma. Sokak szerint elég a megfelelő étkezés, a sporton nincs akkora hangsúly, valaki szerint pont fordítva. Vannak, akik natural módon szeretnének érvényesülni, és versenyezni, de olyanok is akadnak, akik rendszeresen szednek különféle szereket, szteroidokat. Mi fán terem a testépítés?

Fontos a megfelelő edzésterv

Profi edzésterv nélkül szinte lehetetlen. Nem elég lejárni a konditerembe, és ott sportolni. Az is rendkívül fontos, hogy napról napra profi szisztematika szerint dolgozzunk, készüljünk, tanuljunk. Enélkül szinte képtelenség lenyűgöző eredményeket elérni. Ehhez egy sportedző véleményét érdemes kikérni, aki pontosan látja a felmerülő igényeket.

Nagyon nagy hangsúly van a táplálkozáson

Az egészséges, fehérjedús étrend alapvető. Viszont ez nem feltétlenül elég: táplálékkiegészítők szedése nélkül szinte biztos, hogy nem fognak az izmaink igazán sportosra és nagyra kifejlődni. Ezt egy szaküzletből, vagy webáruházból érdemes beszerezni, ha szeretnénk, akkor kérjünk tanácsot másoktól.

Igaz, hogy a natural testépítés 100%-ban természetes?

Ez az állítás téves. Sokan itt is szednek különféle szereket, melyek nem feltétlenül mutathatók ki az emberi testben, vérben, vizeletben, de attól még nem kizárólagosan természetes táplálkozást és sportot foglal magában. Természetesen érdemes tisztában lenni azzal is, hogy mindenki máshogy definiálja ezt a fogalmat: vannak, akik viszonylag szép eredményeket érnek el 100%-ban természetes módon.

Legyünk megfelelően eltökéltek!

Az eredmények nem fognak jönni egyik napról a másikra. Kellő szintű eltökéltség, elszántság és kitartás szükséges ahhoz, hogy tényleg egy jó testépítővé váljunk.