Az analóg video-kaputelefon szettek lehetővé teszik a kommunikációt és az ajtónyitást, biztosítva a bejárat ellenőrzését és a látogatók azonosítását.

Kültéri egység

A szettek egyik eleme a kültéri egység, amelyet a bejárat vagy kapu közelében helyeznek el. Ez az egység tartalmazza a kamerát, a mikrofont és a csengőt a látogatók számára. A kamera rögzíti a látogatót, és továbbítja a beltéri egység felé, hogy a lakók láthassák és azonosíthassák őket.

Beltéri egység

A szett része a beltéri egység is, amely lakáson belül található. Ez az egység rendelkezik egy képernyővel, hangszóróval és gombokkal a kommunikációhoz és az ajtónyitáshoz. A képernyőn megjelenik a kültéri egység által továbbított kép, így a lakók könnyedén interakcióba léphetnek.

Videokommunikáció

Az eszköz lehetővé teszik a valós idejű videokommunikációt a kültéri és beltéri egységek között. A látogató hangja és képe eljut a kültéri egységtől a beltéri egységig, és fordítva. Ez lehetővé teszi a lakók számára, hogy lássák és hallják a látogatót, valamint beszéljenek velük a kommunikáció és az azonosítás céljából.

Ajtónyitás

A beltéri egységen található gombok segítségével a lakók helyben vezérelhetik az ajtót vagy kaput, hogy engedélyezzék a bejutást a látogatóknak. Ez kényelmes és biztonságos megoldást nyújt a látogatók fogadására.

További funkciók

Az analóg video-kaputelefon szettek gyakran rendelkeznek további funkciókkal, amelyek tovább növelik a kényelmet és a biztonságot. Ezek közé tartozhat a kép- vagy videórögzítési lehetőség, éjszakai kép infravörös LED-ekkel, mozgásérzékelési funkció és hangrögzítés lehetősége.