Ha pénztárcát szeretnénk venni, akkor három dologra kell kiemelten odafigyelni. Hogy az legyen minél praktikusabb, stílusosabb és tágasabb. De a választás koránt sem egyszerű: ezért lehet érdemes mindenképp azon elgondolkodni, hogy pontosan mit kellene tennünk annak érdekében, hogy a legjobb terméket vegyük meg.

Mitől lesz igazán stílusos a megvásárolni kívánt darab?

Több különböző szempont és tényező együttes függvénye, hogy a tárca, melyet kinéztünk magunknak, tényleg stílusos lesz-e vagy sem. Mennyire fog jól kinézni? Mennyire illeszkedik a fashion trendekhez? Mennyire szép a színárnyalata, passzol az öltönyünkhöz, a hajszínünkhöz?

Hogyan dönthetjük el, hogy a pénztárca tágas-e?

A pénztárca tágasságát úgy dönthetjük el, hogy megnézzük, hogy mekkora a belső űrtartalma. Ha nagyon nagy, akkor joggal mondhatjuk azt, hogy tágas, ha pedig kicsi, akkor túl szűk. Nem érdemes nagyon a végletekben gondolkodni: inkább azon érdemes töprengeni, hogy pontosan mekkora legyen, ha azt szeretnénk, hogy kényelmesen elférjen benne pár bankó, az érmék és a kártyánk.

Az ár mennyire döntő szempont?

Véleményünk szerint nem érdemes egy pénztárcán spórolni. Akár sok éven keresztül fogjuk használni, egy egyszerű ruhadarabbal szemben: ezért, ha jól választunk, és „megadjuk a módját”, egészen biztos, hogy nem fogunk póruljárni.

Webáruházból érdemes rendelni, vagy helyi kereskedésben vásárolni?

Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt. A pénztárca webáruházból a rendelés nagyon egyszerű folyamattal írható le: míg kereskedésben személyesen is meg kell jelennünk, és azon kell gondolkodni, hogy pontosan mi tetszik a helyi kínálatból.