Mint minden vállalkozáshoz, a taxizáshoz is kezdőtőkére van szükség. Autó, biztosítás, fuvarszervezés, stílusbeli változtatások – csak hogy párat említsünk a szükséges és fontos költségek közül.

Bizony, ha taxizunk, akkor sok pénzt is lehet keresni, de arra érdemes gondolni, hogy sok kiadásunk lesz az elején.

Kell egy autó, ami tényleg alkalmas taxizásra

Egy autó ára akár 5-6 millió forint is lehet, ha olyanra lenne szükségünk, amivel taxizni is lehet. A taxiautók mindig a legjobbak és legmodernebbek közül kerülnek ki. Kell bele rádió, klíma és kényelmes ülések – ezek sok autóban egész egyszerűen nem találhatóak meg.

Szükség lesz egy taxitársaságra

A társaság gondoskodik arról, hogy mindig legyen szervezett fuvarunk. Minden esetben legyen valaki, aki hív minket autóval, hogy taxizzunk. Ez persze sokak számára evidens: sok taxis azt sem tudja az elején, hogy honnan fog hívásokat kapni.

A benzin sokba kerül

Jelenleg a taxisoknak jobb a helyzete, hiszen ők a benzint olcsóbb áron kapják. Viszont, ez nem jelenti azt, hogy mindig is így marad, még a jelenlegi árak is borzasztóan magasak. Így a fuvardíj is többe kerül.

A vállalkozást is fenn kell tartani

A vállalkozásoknak van alap kiadásaik. Mi mindenkinek a „KATA” nevű vállalkozást tudjuk javasolni, aki szeretne dolgozni ebben a szakmában. A KATA fenntartása havi 55.000 Ft lesz a könyvelővel együtt, ez egy tételes adó, amit ki kell fizetni.