A biztonságtechnika egy olyan terület, amely kiemelkedő szakértelmet, odafigyelést és tudást igényel. Nem lehetünk a területünkön a legjobbak abban az esetben, ha nem jellemez minket kiemelkedő szakmaiság, és nem ismerjük a tervezés, telepítés, pénzügyi beruházások minden egyes aspektusát.

Cikkünkben arról szeretnénk beszélni, hogy mik a legismertebb biztonságtechnikai felszerelések és eszközök.

Kamerák

A kamerák arra valók, hogy egy adott területet meg lehessen velük figyelni. Az, hogy pontosan mekkora területet, hogyan, illetve, hogy milyen módon lehet, az nagyrészt függ a megvásárolt kamerától is.

Egy kamera ára a jelenlegi piacon körülbelül 50.000 Ft – 200.000 Ft között mozog.

Behatolásvédelem

A behatolásvédelem azért különleges terület, mert itt egyértelműen azt kell megakadályozni, hogy az illetéktelen emberek behatoljanak a területre. Erre jók például a riasztóberendezések, melyek azonnal hangos zajt csapnak, ha valaki be akar hatolni az adott területre.

A riasztók működési elve is nagyban eltérhet például annak függvényében, hogy milyen módon történik a riasztás, illetve, hogy a szerkezet hogyan csatlakozik a villamos hálózathoz.

Beléptető rendszerek

A beléptető rendszerek arra jók, hogy egy adott személy magát azonosítva az adott területre sikeresen be tudjon lépni. Például működhet ujjlenyomat leolvasás alapján. Annak ellenére, hogy különleges működési szerkezet és finommechanika van mögötte, általában nem drága egy ilyen szerkezetnek az ára, nagyjából 40-50.000 Ft-tól már hatékony működésű beléptető rendszereket lehet kapni a hazai kereskedelemben.

Fontos a telepítő is!

Nagyon fontos, hogy mindig megfelelő szakértelmű telepítőre bízzuk a biztonsági rendszer telepítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.